1. Välkommen – lite bakgrund om mig…

Denna blogg skrivs av mig – en kvinna, mitt i livet. Som så många andra har jag då och då i livet funderat på vem jag är, vad jag gör här på jorden, vad jag vill framöver, vad som är viktigt i livet och hur jag vill leva mitt liv. På denna sida får du följa mina tankar kring livet. Jag funderar en hel del kring hur jag medvetet kan leva mitt liv.

Genom hela livet har vi alla möjighet att göra val som leder oss vidare i livet. Frågan är hur medvetet vi egentligen väljer. Frågade du mig för några år sedan hade jag sagt att jag aktivt väljer och att jag absolut är medveten om hur jag lever mitt liv. Fast… nu, några år senare, ser jag att jag faktiskt inte alltid gjort val utifrån vad jag själv egentligen har velat utan att jag många gånger bara glidit med eller gjort det som samhället eller andra människor (mina föräldrar, min man, mina barn, min chef m.fl.) förväntat sig. Jag har inte alltid tagit mig tid att lyssna inåt, på vad jag egentligen själv vill.

Så… först nu inser jag att jag är fri att välja att leva mer utifrån vem jag är och vad jag kan och vill bidra med här i världen. Det är stort. Livet är stort.

Paco Duartes - La libertàZenos Frudakis – Freedom

Privat är jag mamma till två barn som nyligen “flugit ut”. Barnens pappa och jag var tillsammans i 19 år men jag är skild sedan några år tillbaka. Till för några månader sedan levde jag ett stabilt liv utifrån vad som förväntas av en god svensk medborgare. Jag hade fast jobb, lägenhet, bil, vänner och familj. Veckopendlade till Stockholm förra året och livet snurrade på i ett högt tempo. Fast… det var något som inte stämde, det var något som saknades. Men… jag visste inte vad… och ska jag vara ärligt så vet jag kanske fortfarande inte vad det är…

Så, i början av 2012 beslöt jag mig för att ta ledigt. Tog tjänstledigt 4 månader från jobbet, sa upp mitt förstahandskontrakt på lägenheten, gav bort möblerna till ena sonen och lämnade en hel del prylar till Myrorna. Hyrde sedan ett förråd på Shurgard och packade in sakerna som fanns kvar där.

Den 31 mars 2012 tog jag flyget till Malaga och fick via en bekants bekant chans att hyra en lägenhet i en liten by en bit från Malaga. So – here I am – några månader i Spaniens sköna värme i min självvalda ensamhet med en massa tankar och också en del förvirring i huvudet. Utan ett hem kvar i Sverige, bara ett förråd på Shurgard med bitar av det hem jag en gång hade…. Är tjänstledig och ska vara tillbaka på jobbet den 1 augusti.

Men… valde att stanna kvar lite längre. Tog tjänstledigt och pluggade spanska och stannade kvar till 24 oktober på varma breddgrader. Då tog jag flyget till Sverige, letade upp en lägenhet och flyttade in. Är nu tjänstledig till den 1 februari 2013.

Men livet är en resa och vem vet vart man är på väg. Det får framtiden utvisa…

Tänkte i denna blogg dela med mig av mina tankar och vad som händer under min resa – både i mitt inre och i det yttre.

Så varmt välkommen till min blogg!! Kommentera gärna mina inlägg!!

 

2 Replies to “1. Välkommen – lite bakgrund om mig…”

  1. Hej tjejen!!

    Vad härligt att se hur du upplevt din tid i självförverkligande i Spanien.

    Ta väl hand om dig.

    Kram
    Titti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*